Biografie

DSC_0215

Biografie Marcelle Hesselink

Marcelle Hesselink, 36 jaar, is al op jonge leeftijd begonnen met paardrijden. Toen ze zes jaar oud was is ze begonnen op een manege in de buurt, maar nadat er bovenaan elk verlanglijstje pony, zadel, hoofdstel bleef staan, kwam er net voordat ze tien jaar oud werd haar eerste eigen pony: Yvette. Yvette was een kleine D-pony en samen met die pony is Marcelle M- dressuur en M- springen geworden. Toen Marcelle 13 werd, werd Yvette verkocht en kwam de E- pony Never Mind op haar pad. Deze pony had Z2 bij de paarden gelopen, maar kon ook enorm springen. Marcelle is er Noord-Hollands kampioen mee geworden in de klasse L springen! Maar vlak voordat Marcelle Z-dressuur en Z-springen zou gaan starten werd deze pony verkocht en begon ze aan haar carrière bij de paarden. Met het paard Ewout (v. Vanitas) van haar toenmalige trainer Sander Marijnissen reed ze in no time Z2 dressuur en heeft ze ook enige tijd bij de junioren gestart. Het springen werd er ook nog naast gedaan en ook met dit paard werd ze kampioen in de klasse L springen van Noord-Holland. Uiteindelijk heeft ze nog M met Ewout gesprongen. Daarnaast reed Marcelle nog een jong paard, namelijk Jasanta J (v. Dior). Dit paard, een zeer aparte en tevens zeer lastige schimmel merrie heeft Marcelle doen besluiten om maar niet meer intensief te blijven springen op concoursen. Jasanta J werd uitgebracht door Marcelle bij de Junioren en later ook bij de Young Riders. Daarnaast heeft ze ZZ-licht met Jasanta J gereden en later is dit paard naar Oostenrijk verkocht.

Nadat Marcelle haar Atheneum succesvol had afgesloten werd het tijd voor een keuze: of verder studeren of toch “ de paarden in” . Nadat ze enige tijd heeft gestudeerd aan de VU in Amsterdam werd er gekozen voor een zeer leerzame ervaring: drie maanden werken op een dressuurstal in Amerika en wel in Florida bij de bekende Amerikaanse dressuurruiter Micheal Barisone. Na deze drie maanden wist ze het zeker, niet meer studeren, maar toch verder in de paarden! Toen ze terugkwam in Nederland konden haar koffers gepakt blijven, want ze vertrok gelijk door naar Coevorden naar Loes Corsel, waar ze met heel veel plezier 2 jaar gewerkt heeft en ontzettend veel geleerd heeft over het trainen en opleiden van jonge paarden.

Na deze twee jaar heeft Marcelle drie jaar op een handelsstal in Lattrop gewerkt, waar ze meerdere paarden opgeleid en uitgebracht heeft tot en met de klasse Z2. Met het paard Picasso (v. Pinnochio) is ze zelfs meerdere malen kampioen van Drenthe geweest in de klasse Z1 en Z2 en heeft ze ook nationaal gestart. Het studeren bleef toch ook kriebelen en Marcelle heeft in deze periode haar HBO studie agribusiness en management te Dronten gedaan. Na deze drie jaar vond ze het tijd worden om voor zichzelf te beginnen. Na een klein uitstapje naar Duitsland, wat echter niet beviel, heeft ze in Albergen een aantal jaren met veel plezier haar stal gerund. In deze periode is ze met Regaliz (v. Jazz) begonnen. Regaliz is een eigen fokproduct. Dat maakte de successen met haar extra bijzonder. Met Regaliz is ze kringkampioen in zowel de M1 als M2 geworden en na een derde plek in de M1 en een tweede in de M2 op de Overijsselse kampioenschappen, was de overwinning in de Z1 een feit, dus Overijssels kampioen! Marcelle heeft heel veel jonge paarden opgeleid tot en met de klasse Z2, maar telkens nadat er mooie overwinningen waren behaald op de diverse concoursen werd menig paard verkocht, dus moest ze een aantal keren weer onderaan beginnen met een jong talentvol paard. Marcelle heeft uiteindelijk de klasse Prix St Georges gehaald en wel met haar paard Tristan’s Lady. Naast deze topper heeft Marcelle met nog een aantal talentvolle paarden Prix St Georg gereden. Inmiddels is Tristan’s Lady ook verkocht, maar Tomarilla loopt inmiddels zelfs nog een stapje hoger! Marcelle heeft inmiddels haar eerste Grand Prix proeven erop zitten met Tomarilla. Marcelle heeft de ORUN opleiding gedaan niveau 2, 3 en 4. Ook is ze jurylid tot en met de klasse ZZLicht. Marcelle wil nu ook de ORUN opleiding niveau 5 gaan doen en de jurycursus tot en met Lichte Tour gaan volgen.

Op deze site willen we U graag nader kennis laten maken met Dressuurstal Capriole en meer laten weten over wie wij zijn, wat wij doen en wat we voor U kunnen betekenen!

tomaatalmelo3

Marcelle met Capriole’s Tomarilla