Hoeve, avonddressuur

Van de week stond het concours in de Hoeve op het programma. De Hoeve beschikt altijd over veel sponsoren en omdat de Isidorusruiters daar natuurlijk heel blij mee zijn geven ze daar altijd veel ruchtbaarheid aan. Dat betekent veel vlaggen, reclameborden en veel drukt rond de ring, maar ook leuke prijzen!
Voor Isamiek D betekende dit eerst wel veel spanning met losrijden en ook nog veel spanning in de eerste proef, maar in de tweede proef was ze hier doorheen en toen liep ze erg fijn! Ze behaalde al met al drie winstpunten en ook nog eens een 5e prijs! Mooi debuut voor Isamiek D dus in de klasse L2!
Kijk mij Eens liep alsof hij al jaren op concours loopt en maakte zich alleen maar mooier door alle poespas rond de ring. Hij behaalde dan ook al 199 en 209,5 punt en de 2e en 3e prijs!
Una Havidoff is donderdagavond nog meegeweest in de klasse M1. Ze haalde een 2e en 4e prijs, knap paard! Op naar de klasse Z voor het sportpredicaat!

Weekend vol wedstrijden!

Marcelle heeft afgelopen weekend met een aantal nieuwe en jonge paarden deelgenomen aan de wedstrijden. Op vrijdag mocht Grand Cru van ’t Hage sinds lange tijd mee en Capriole’s Hermanus heeft zijn debuut in de klasse Z2 gemaakt!
Grand Cru behaalde een mooie winstpunt en een 2e plaats, Hermanus behaalde net geen winst alhoewel dat best verdiend was en ook een mooie tweede plaats!
Op zaterdag heeft Marcelle zelf gejureerd en op zondag is ze weer op wedstrijd geweest en heeft toen Kijk Mij Eens en Capriole’s Krione meegenomen naar Varsseveld.
Voor Kijk mij Eens was dit zijn debuut in de klasse L2 en met twee winstpunten en twee 4e plaatsen was Marcelle zeer tevreden.
Krione liep twee fijne stabiele proeven en behaalde daarmee een 2e en 3e prijs in de L2!

Regionale kampioenschappen

Afgelopen vrijdag werd het regionaal kampioenschapen verreden in Zieuwent.
Gaya liep een fijne proef en met 63% selecteerde ze zich voor de kür. Marcelle heeft er echter voor gekozen deze niet te rijden, vanwege de onervarenheid van Gaya met een kür op muziek.
Goldplay liep een fijne proef, waarin alleen 1 pirouette de mist in ging. Echter het jurycommentaar ging nergens over (zoals te groot gesprongen wissels?) en Goldplay kwalificeerde zich dan ook net niet voor de finale.
Hakuna had de pech in de regen te moeten rijden en een jury die halverwege de proef de auto ging starten. Dit werd teveel voor Hakuna en een hoge score bleef helaas uit. Nu wordt Hakuna voorbereid op een start in de Z1 dressuur!

Warm Varsseveld!

Op zaterdag werd het ’s middags weer zo 32 graden, maar Marcelle kon gelukkig ’s morgens rijden met Goldplay. Deze keer stond het debuut gepland in de klasse ZZlicht! Goldplay liep twee erg fijne proeven en werd beloond met maar liefst 230 en 228,5 punten! In de gecombineerde rubriek met het Z2 samen werd Marcelle 1e en 3e. Van het ZZlicht stond ze wel twee keer op de 1e plaats. Wat een mooi debuut!
Op zondag zijn Hakuna Matata en Krione meegeweest in de klasse L2. Voor Krione was dit de eerste keer. Krione liep twee fijne proeven en werd twee keer 3e met 189 en 188,5 punten!
Hakuna liep twee goede proeven en werd hiermee 1e en 2e met 198,5 en 203 punten!

Johny Depp verkocht naar Duitsland

Johny Depp gaat zijn carrière voortzetten in Duitsland. Johny is verkocht aan een hele leuke mevrouw die heerlijk wil genieten van de paarden en paardrijden. Met deze knapperd gaat ze veel plezier beleven. Wij wensen haar dan ook veel plezier, succes en geluk met deze topper!

Mooie sport tijdens de Almelose Ruiterdagen!

Ondanks dat Marcelle geen beschikking heeft over een vrachtwagen momenteel is ze toch met 4 paarden afgereisd naar Almelo. Ze hoefden dan ook niet allemaal elke dag mee wat het toch weer wat makkelijker maakte!
Op maandag zijn Javyro, Hennessy en Goldplay meegeweest. Hennessy is in de klasse L2 gestart en werd de eerste dag gelijk 1e en 2e met 200 en 205 punten!
Javyro liep voor het eerst in de klasse M1 en deed dat gelijk goed met een 7e prijs en 193 punten!
Goldplay liep in de Z2 naar een mooie 213 en 216,5 punten. Tevreden over de eerste dag dus :)!
Op de tweede dag maakte Gaya haar debuut in de klasse ZZlicht, liep Javyro M1 en deed Goldplay nog een proef Z2.
De proeven van Javyro in de M1 waren weer goed voor twee winstpunten en een 5e prijs! Gaya behaalde haar eerste winstpunt in het Zzlicht ondanks dat ze het rijden onder kunstplicht toch best spannend vond.
Goldplay behaalde ook weer een mooie score, ondanks dat hij een paar wissels teveel maakte.
Op woensdag was er een rustig dagje ingepland met maar twee paarden. Gaya en Hennessy mochten beide twee proeven lopen. Gaya liep weer twee mooie winstpunten bij elkaar en was zelf de tweede proef zelfs 8ste geplaatst in een grote rubriek!
Hennessy liep weer heerlijk in de klasse L2 en met maar liefst 217 en 192,5 punten goed voor een 3e en 4e prijs!
Op donderdag zijn de paarden Javyro en Goldplay meegeweest. Beide hebben twee proeven gelopen. Javyro had de eerste proef nog wat last van joligheid, maar maakte het ruimschoots goed met een 4e prijs en 197 punten! Goldplay behaalde een mooie 4e prijs in de Z2 en dat was dan ook gelijk een mooie afsluiter voor hem voor de klasse Z2. Op naar hoger!
Op vrijdag heeft Hennessy nog een proef gelopen en Gaya nog twee proeven ZZlicht. Hennessy deed weer wat hij moest doen en behaalde een 2e prijs met 212 punten en ging daarmee aan de leiding voor de finale! Gaya haalde ook weer een mooie score in het ZZlicht en daarmee waren de ruiterdagen ook voor haar een succes!
In de finale op zondag liep Hennessy wederom een hele fijne proef en behaalde daarmee een super mooie 3e plaats!

Al met al weer super mooie dagen in Almelo en op naar volgend jaar!

Zonnig en warm Eibergen

Wat was het warm in Eibergen tijdens hun jaarlijkse concours! Toch zijn Kim en Marcelle met 5 paarden afgereisd naar Eibergen. Dat was wel doorwerken want alle rubrieken waren naar de ochtend verplaatst.
Als eerste was Javyro aan de beurt voor zijn laatste rondje in de klasse L2. Hij sloot dit rondje in stijl af door te winnen met 212 punten! Daarna was het de beurt aan Hakuna Matata, ook in de klasse L2. Hakuna werd 1e en 2e en is daarmee geselecteerd voor de Gelderse kampioenschappen!
Goldplay liep twee heel erg fijne proeven in het Z2 en behaalde maar liefst 232,5 en 214,5 punten! Daarmee was Marcelle met Goldplay 1e en 2e!
Kim reed met Kir Royal twee winstpunten in de B en Kijk mij Eens was erg braaf voor de eerste keer op concours, hij slingerde echter nog iets teveel!
Al met al een zeer geslaagd concours en een erg goede generale voor de Almelose Ruiterdagen!

De veulens van 2019 zijn geboren!

In 2019 werden er twee veulens verwacht. 1 van Bibi en 1 van Tomarilla. Allebei de veulens zijn van de hengst Incoginito (Davino V.O.D. x Vivaldi) Het veulen van Tomarilla zou als eerste geboren moeten worden (begin mei) maar uiteindelijk werd dit 2 juni! Gelukkig is ze helemaal gezond ter wereld gekomen en Tomaatje toont zich erg trots met haar veulen! Ze is dan ook een erg goede moeder. Het veulen van Tomarilla is een merrieveulen en gaat de naam Outdoor Girl krijgen!
Het veulen van Bibi was keurig op tijd, 31 mei, en een hengstveulen. Deze knapperd gaat waarschijnlijk de naam Orion krijgen!

 

Lekker geoefend in Winterswijk!

De hele week waren er dressuurwedstrijden in Winterswijk. Op maandag heeft Marcelle Capriole’s Kadootje en Capriole’s Krione meegenomen om ze een rondje BB- dressuur te rijden in Winterswijk.
Helaas waren er geen hekjes rond de ring waardoor het nog wat lastig sturen was met de jonkies. Krione liep toch al een net eerste proef en behaalde daarmee de eerste plek. De tweede proef werd hij echter wat moe na alle indrukken van die dag, maar deed hij toch nog fijn zijn best. Kadootje had met zijn grote manier van lopen wat meer moeite met het niet aanwezig zijn van de hekjes en slingerende er flink op los. Ook hij heeft weer erg veel geleerd deze dag!
Op dinsdag is Una Havidoff meegeweest in de klasse M1 en zij liep na afwezigheid van 3 jaar toch netjes naar een winstpunt in de klasse M1.
Op woensdag mocht Nora haar kunsten vertonen in de klasse L1 en haar debuut resulteerde in een 1e en 2e plaats met Johny Depp!
Op zaterdag was er selectiewedstrijd voor de klasse Z. Marcelle reed met Capriole’s Goldplay naar 222,5 en 222 punten en was daarmee 3e in haar klasse. Gaya liep netjes naar een plaats net buiten de prijzen.
Op zondag, in de klasse L2, zijn Capriole’s Hakuna Matata, Capriole’s Jillz en Javyro meegeweest naar Winterswijk.
Javyro behaalde maar liefst een 1e en 2e prijs, Hakuna Matata was 6e en de andere proef net buiten de prijzen en Jillz was twee keer net buiten de prijzen, omdat ze in de erste proef toch helaas erg onder de indruk van het juryhok was!
Al met al weer fijne resultaten waar we weer verder mee kunnen!

Avonddressuur in Haaksbergen

Met drie paarden zijn Marcelle en Nora naar de Sterruiters getogen om de paarden weer wat ervaring op te laten doen. Capriole’s Jillz, Johny Depp en Hennessy waren van de partij. Zeer zeker niet onverdienstelijk, want Hennesy behaalde een 1e en 4e prijs met 203 en 193 punten in de klasse L2, Jillz werd twee keer 2e met 202 en 198 punten, ook in de L2 en frisse Johny Depp behaalde met Nora een 2e prijs in de B met 201,5 punt!
Al met al een zeer goed verlopen avond voor beide dames!