Door naar Luttenberg!

In Luttenberg is ook altijd veel te zien en te leren voor de paarden, dus daarom mag Marcelle daar ook altijd graag naar toe gaan. Dit keer mochten Capriole’s Nevarah de Orienta en Capriole’s Vester mee in de klasse L2.
Met Nevarah behaalde Marcelle de 1e prijs met 195 punten, maar Vester deed daar niet veel voor onder met 194 punten en de 2e prijs!
In de tweede proef heeft Marcelle Nevarah niet gestart, maar wel met Vester en ook deze proef werd beloond met een 2e prijs en nu met 193,5 punten.

Ambt Delden januari 2024

Het is altijd erg fijn om in Ambt Delden te rijden. Veel te zien en te leren voor de paarden, maar aan de andere kant toch rustig, zodat je wel rustig kunt losrijden met de paarden. In de klasse L2 mocht Capriole’s North Carolina voor het eerst mee en zij werd vergezeld door Capriole’s Vester. North Carolina liep al gelijk twee hele fijne proeven en werd daarmee 1e en 3e met 200,5 en 193 punten.
Vester behaalde in de eerste proef 194 punten en daarmee de 2e plaats, de tweede proef heeft Marcelle gebruikt om wat verder te finetunen. Deze proef heeft Marcelle dan ook niet uitgereden.
In de Z1 heeft Mireina mee gedaan. Zij behaalde nog een mooie 3e prijs in een groot deelnemersveld.

Hellendoorn december 2023

Nog net in het oude jaar heeft Marcelle deelgenomen aan de Helderse dressuurdagen in Hellendoorn. Deze mooie nieuwe lichte locatie nodigt dan ook enorm uit om deel te nemen.
Op donderdag 28 december heeft Marcelle met de jonge paarden deelgenomen aan de klasse L2. Alhoewel Marcelle geen prijzen mee kon nemen naar huis, was ze wel erg tevreden over de paarden, ze hebben echt weer veel geleerd in deze toch wel imponerende locatie!
Op vrijdag mochten Minelli en Maserati mee naar Hellendoorn, om deel te nemen aan de klasse Z1.
Minelli liep in de eerste proef een geweldig draf stuk, maar helaas kwam er toch wat spanning in de galop bovendrijven. Toch was deze proef goed voor een 1e prijs en 227 punten, Maserati behaalde in deze proef een 2e plaats met 225 punten.
In de tweede proef was er een 4e prijs voor Minelli, met 221 punten, maar revancheerde Maserati zich met een 1e plaats en 225 punten!
Maserati mocht daarna aantreden in de finale, maar door een onterecht lage beoordeling van 1 jury werd daar helaas geen hoge klassering behaald. Terwijl dit zeker wel terecht was geweest. Erg jammer!

Indoor Ambt Delden

Marcelle heeft met vier paarden deelgenomen aan het mooie Indoor in Ambt Delden, compleet met gedecoreerde ski’s en flitsende gekleurde lichten!
Alle vier de paarden waren niet onder de indruk en liepen alle fijn proeven!
In de L2 deed Luigi van zich spreken met mooie scores van 205 en 205,5 punten. Hij behaalde daarmee een 1e en 2e prijs!
Mireina was helaas wat gespannen de eerste proef (189,5 punten), maar liep de tweede proef erg goed! De 4e prijs (200,5 punten) was daarmee een feit, maar Marcelle had wel op meer gehoopt, aangezien Mireina de tweede proef heel erg goed liep.
Voor Minelli was er een 1e prijs weggelegd in de M1. Wat een fijn paard wordt dat! Op naar de Z1.
Op maandag is Jamalia meegeweest in de Inter 1. Dit was de eerste keer voor Jamalia. Jamalia liep een fijne proef met een paar slingers, maar Marcelle mag met Jamalia nu wel Inter II gaan starten!

Oefendressuur met Spanjaarden!

Zo in het nieuwe jaar is Marcelle direct goed van start gegaan om met de twee Pre’s Brioso en Samaritano in Vriezenveen aan start te komen voor een rondje BB-dressuur.
En wat deden ze het leuk! Allebei liepen ze onverstoorbaar door de ring en lieten zich al heel goed rijden.
De scores van 205,5 en 217 (Samaritano) en 208 en 208 (Brioso) beloven mooie dingen voor de toekomst!

 

Indoorseizoen weer van start!

Marcelle is met Capriole’s Krione, Kijk mij Eens en Minelli naar Lonneker geweest.
Krione deed het super in de M1 met een 1e en 2e prijs!
Kijk mij Eens was on fire in de Z2 en behaalde een 2e en 3e prijs!
Minelli vond het binnen nog erg spannend voor de tweede keer en eerste keer binnen, maar behaalde wel twee nette winstpunten!
Wat een fijne paarden zijn het toch alle drie!

Nationale dresuur in Almelo

Op zaterdag is Marcelle ook nog met Jamalia en Farley van Wittenstein wezen rijden in Almelo. Jamalia tikte zich in de eerste proef aan waardoor ze die proef wat uit balans was. De tweede proef herpakte ze zich goed met dikke winst en een 4e plaats!
Farley liep twee hele goede proeven in de Prix Saint Georges en Inter I met super scores van 67,059% in de Inter I en 65,735% in de Prix Saint Georges. Marcelle was met Farley van Wittenstein  dan ook twee keer 2e!

Almelo bij kunstlicht

Het is goed rijden in Almelo onder het kunstlicht. Wel erg spannend voor de jonge paarden, maar ze leren er wel erg veel van! Voor Minelli was het sowieso de eerste keer op concours, maar wat deed ze het ongelooflijk goed! Ze behaalde nu al 197,5 en 198,5 punten en zelfs een 3e prijs!
Capriole’s Krione vond de schaduwen van et kunstlicht eerst erg spannend, maar hij herpakte zich erg goed met 206 en 200,5 punten en twee 2e prijzen!

Zilveren Ster in afgeslankte vorm.

Dit jaar werd er wel een Zilveren Ster georganiseerd, maar dan wel in afgeslankte vorm. Op donderdag en zaterdag heeft Marcelle Capriole’s Hakuna in de klasse ZZlicht gestart. Op donderdag was Hakuna nog erg heet waardoor er wat fouten ontstonden, maar zaterdag liep Hakuna twee fijne proeven en behaalde hij hele mooie scores en prijzen.
Kijk mij Eens deed ook van zich spreken in de klasse Z2 met mooie scores en prijzen.
Capriole’s Krione liep in de klasse L2 naar mooie prijzen en scores ondanks dat hij de baan best nog een beetje spannend vond.
Wat een fijne paarden om mee te nemen op wedstrijd!

Even naar Ambt Delden

Marcelle is even gauw op een donderdagavond naar Ambt Delden geweest met Viva Vivaldi en Capriole’s Krione. Heel fijn om zo de jonge paarden wat ervaring op te laten doen. Niet zonder succes, want voor Viva was er een 1e en 2e plaats en voor Krione was de 2e plaats weggelegd. Weer een goede ervaring zo!