Buitenwedstrijd in de winter!

Bij de Sterruiters te Haaksbergen houden ze nu ook buitenwedstrijden in de winter! Alhoewel de banen prima waren was het wel behoorlijk koud! Het deerde Capriole’s Hakuna Matata echter niet en hij liep naar twee 3e plaatsen in het Z1. Hij liep twee fijne proeven met nog wat kleine rommeltjes, maar die gaat Marcelle zeker er wel uitstrijken in de komende tijd. Hakuna is een paard met een heel fijn meewerkend karakter in de baan!

 

Capriole’s Hakuna Matata Z geklasseerd!

Marcelle heeft Capriole’s Hakuna Matata naar een mooie score gereden in Hellendoorn! Hakuna liep een hele fijne proef met nog wat foutjes, maar behaalde hiermee 215,5 punten en een 3e prijs!
De dag erop heeft Marcelle Kijk mij Eens en Capriole’s Jillz gestart in Hellendoorn. Wederom niet zonder succes!
Capriole’s Jillz behaalde de 3e en 5e plaats met mooie scores en voor Kijk mij Eens was er een mooie 4e prijs weggelegd.
Dit was nog niet alles dit weekend, want op zondag heeft Marcelle ook nog met Genius en Gaya nationaal gestart in Mariënheem. Voor Genius was dit gelijk een zeer geslaagd debuut, want hij liep meteen naar een 3e prijs in het Zzwaar met een mooie score! Gaya vond het een en ander nog wat spannend, maar liep in de tweede proef naar een nette score en was maar net buiten de prijzen.

 

Luttenberg, Gouden Ijzer

Op het altijd goed georganiseerde concours in Luttenberg heeft Marcelle dit jaar maar met één paard deelgenomen, maar niet de minste! Genius liep naar een mooie score van 230 in het Zzlicht en is hiermee mooi op weg om binnenkort nationaal te gaan starten!

 

Eerste selectie indoor te Vragender

Na het buitenseizoen dient de eerste selectiewedstrijd zich alweer snel aan in Vragender. Marcelle heeft voor deze gelegenheid Kijk mij Eens gestart in de klasse L2 en Genius in de klasse ZZlicht.
Kijk mij Eens liep twee fijne proeven en haalde daarmee 218,5 en 197,5 punten en een 1e en 5e prijs!
Genius liep een fijne ZZlicht proef en haalde daarmee 222 punten en de 7e plaats.

Gaya ZZzwaar geklasseerd!

Tijdens de laatste buitenwedstrijd van het jaar heeft Marcelle Gaya in de klasse ZZzwaar gestart.
Helaas maakten ze voor een hele hoge score nog wat teveel fouten, maar desondanks is Gaya nu wel mooi ZZzwaar geklasseerd! Nu doortrainen om de proef nog meer foutloos door te komen, maar het begin is er!

Una Havidoff ster- en sportmerrie!

Vandaag heeft Marcelle Una Havidoff in de klasse Z2 uitgebracht en niet zonder resultaat! Una Havidoff gaat nu door het leven als ster- en sportmerrie!
Una heeft al twee veulens gehad en heeft nu dus haar klassering in de sport gehaald. Haar eigenaresse gaat Una nu verder rijden en uitbrengen in de sport en misschien nog een veulentje fokken met deze knappe merrie!
Kir Royal liep gister een fijne verrichting bij de 4 jarige paarden en dat werd gewaardeerd met een goede score en leuk commentaar! Kir Royal heeft weer mooi ervaring opgedaan op concours zo.
Kim heeft Donatella L gestart op concours in de klasse B en ze behaalde in alle proeven mooie winstpunten en eindigde net buiten de prijzen.
Al met al weer een fijn geslaagd weekend achter de rug.

Finale plaats voor Kijk mij Eens!

Kijk mij Eens doet zijn naam wel eer aan op de wedstrijden want de juryleden mogen hem graag zien!
Nu liep Kijk mij Eens weer naar een 1e en 2e plaats in de L2 met maar liefst 210 en 203,5 punten!
Deze wedstrijd was wel een eindje rijden, want het was in Nijkerkerveen, maar het was wel erg prettig rijden hier met een goede organisatie en mooie aangeklede banen die voorzien zijn van een goede bodem!
Marcelle plaatste zich met Kijk mij Eens voor de finale, maar ze heeft besloten deze niet te rijden met Kijk mij Eens aangezien hij nog maar vier jaar is. Kijk mij Eens mag dan ook even van een welverdiende vakantie genieten.
Krione was ook mee om ervaring op te doen en die heeft hij ook zeker opgedaan! Marcelle heeft besloten de proeven met hem te gebruiken als oefenrondjes en dat heeft Krione dan ook heel erg goed opgepakt!

Fijne wedstrijden gereden!

Marcelle is met een aantal paarden weer op wedstrijd geweest! Op donderdag mocht Gaya mee naar Geesteren in Overijssel voor een rondje in de klasse ZZlicht. Gaya wordt steeds fijner te rijden in de ring en gaat steeds meer van de grond lopen! Marcelle was dus over het trainingstechnische gedeelte erg tevreden over Gaya, proeftechnisch kan er nog wel het een en ander aan gesleuteld worden, dus Marcelle gaat daar nu mee aan de gang!
Voor nu twee keer een 2e plaats met 223,5 en 221 punten!
Op zaterdag zijn Isamiek D en Kir Royal mee geweest op concours naar Vragender. Ondanks dat het erg warm was liepen de paarden nog fijn eraan! Isamiek D liep twee fijne proeven met scores van 189 en 195 punten en een 4e en 5e plaats. Kir Royal wilde de eerste proef nog niet helemaal mooi meewerken, maar revancheerde zich in de tweede proef met 190 punten en een 4e plaats!
Op zondag zijn Una Havidoff en Grand Cru van ’t Hage meegeweest. Beide paarden liepen in de klasse Z1. Marcelle was erg blij met de vooruitgang van beide paarden en gaat weer lekker verder met ze aan het rijden!

Hoeve, avonddressuur

Van de week stond het concours in de Hoeve op het programma. De Hoeve beschikt altijd over veel sponsoren en omdat de Isidorusruiters daar natuurlijk heel blij mee zijn geven ze daar altijd veel ruchtbaarheid aan. Dat betekent veel vlaggen, reclameborden en veel drukt rond de ring, maar ook leuke prijzen!
Voor Isamiek D betekende dit eerst wel veel spanning met losrijden en ook nog veel spanning in de eerste proef, maar in de tweede proef was ze hier doorheen en toen liep ze erg fijn! Ze behaalde al met al drie winstpunten en ook nog eens een 5e prijs! Mooi debuut voor Isamiek D dus in de klasse L2!
Kijk mij Eens liep alsof hij al jaren op concours loopt en maakte zich alleen maar mooier door alle poespas rond de ring. Hij behaalde dan ook al 199 en 209,5 punt en de 2e en 3e prijs!
Una Havidoff is donderdagavond nog meegeweest in de klasse M1. Ze haalde een 2e en 4e prijs, knap paard! Op naar de klasse Z voor het sportpredicaat!

Weekend vol wedstrijden!

Marcelle heeft afgelopen weekend met een aantal nieuwe en jonge paarden deelgenomen aan de wedstrijden. Op vrijdag mocht Grand Cru van ’t Hage sinds lange tijd mee en Capriole’s Hermanus heeft zijn debuut in de klasse Z2 gemaakt!
Grand Cru behaalde een mooie winstpunt en een 2e plaats, Hermanus behaalde net geen winst alhoewel dat best verdiend was en ook een mooie tweede plaats!
Op zaterdag heeft Marcelle zelf gejureerd en op zondag is ze weer op wedstrijd geweest en heeft toen Kijk Mij Eens en Capriole’s Krione meegenomen naar Varsseveld.
Voor Kijk mij Eens was dit zijn debuut in de klasse L2 en met twee winstpunten en twee 4e plaatsen was Marcelle zeer tevreden.
Krione liep twee fijne stabiele proeven en behaalde daarmee een 2e en 3e prijs in de L2!