Pensionstalling

Nu met geweldige buitenbak met eb- en vloedbodem van 50m bij 65m!!

Ruitersportcentrum Capriole is vanaf 16 december 2010 gevestigd aan de Bartelerweg 5 te Haaksbergen.
De accommodatie beschikt over 3 binnenrijhallen met de afmetingen van: 20×60 meter en 21.5×50 meter en 17×35 meter en een hele grote buitenbak met eb- en vloedbodem van 50×65 meter.
De kleinste rijhal zal op den duur vergroot worden tot 20x40meter, tot die tijd is deze hal uitermate geschikt voor het beleren van jonge paarden en om te longeren. Tevens wordt deze bak gebruikt voor het losrijden als er wedstrijden zijn. Voor de pensiongasten is er altijd wel een bak beschikbaar om te rijden of om te longeren.
Alle drie de rijhallen zijn voorzien van een nieuwe veerkrachtige bodem. 

Zojuist is dus ook de laatste hand gelegd aan onze buitenbak! Een bak van maar liefst 50×65 meter met eb en vloed bodem, zodat er bijna altijd perfect getraind kan worden! Omdat er ook vlokken in liggen kan er ook goed gesprongen worden in de buitenbak.

De accommodatie beschikt over 36 stallen met een afmeting van 3.5×3.5 meter, zodat de paarden een mooie ruime en lichte stal hebben. De stallen zijn voorzien van een luik, zodat de paarden het gangpad in kunnen kijken. Tevens zijn de stallen zo ingericht dat voernijd tot een minimum beperkt wordt, maar wel op een dusdanige manier dat de paarden contact met elkaar kunnen hebben. De meeste paarden staan op stro, maar ook strokorrels behoren tot de mogelijkheid.
Totaal beschikt ruitersportcentrum Capriolen over 70 stallen.

De overige faciliteiten waar de accommodatie over beschikt zijn een wasplaats met warm en koud water, zadelkasten, stapmolen, paddocks en mogelijkheid tot weidegang. 

Er wordt twee keer per dag hele goede kwaliteit hooi gevoerd en een hele goede sport- of basisbrok, ook twee keer per dag. Daarnaast zetten wij doordeweeks de paarden buiten en binnen of in de stapmolen.